Mooie resultaten op de ‘Wind’ Nicolaasloop

Posted by | december 05, 2015 | Hardlopen | No Comments

Naast de Eemmeerloop is de Sint Nicolaasloop van Quo Vadis het thuisloopje voor de LGB’ers. Het weer is echter op de eerste zaterdag in december altijd een verrassing. Ditmaal was een stevige wind de ‘spelbreker’. Het aantal deelnemende LGB’ers was om diverse redenen minder dan in voorgaande edities. Er was de hoop dat de in vorm zijnde Klaas Hille de Graaf als eerste zou finishen op de 10 km. Hij had echter in het eerste deel van het parcours te veel last van de wind en finishte derhalve keurig als 3e in 36:54. Grote verrassing was Jantiene Hannessen op de 5 km. Jantiene was wegens blessureleed gestopt met hardlopen om haar sportcarrière als zwemster te vervolgen. Heel ‘voorzichtig’ is ze weer gaan hardlopen en ze werd de snelste vrouw op haar afstand in 21:59. Op de 15 km deed van de LGB alleen (lange) Jan Koelewijn mee. Zijn 6e plaats met 1:04:01 was een puike prestatie. Jonathan de Goyert werd op de 10 km 8e in 38:03. Als 2e Spakenburger eindige Henk de Jong op de 10 km in de nette tijd van 40:11. De nieuwe loper bij LGB, Wulphert Lustig, lukte het net niet om onder de 45 minuten te lopen(45:07). Jan Willem Nieuwboer werd 6e op de 5 km in 18:55. Peter, (korte) Jan en Marius deden het deze editie iets rustiger in verband met (terugkeer van) blessures. Al met al heeft LGB zich ook in haar eigen gemeente goed laten zien. Volgende week zijn er veel weer van de partij in Nijkerk bij de Koude Polderloop.