Drie podiumplaatsen in Nijkerk voor de gelen uit Bunschoten

Posted by | december 10, 2016 | Hardlopen, Nieuws | No Comments

Traditioneel stond de zaterdag na de Sint Nicolaasloop de Koude Polderloop op het programma. Loopgroep Bunschoten was met 8 atleten op de 5 km vertegenwoordigd in Nijkerk. Het parcours van de 5 km liep na wat gekronkel door en langs industrieterrein Watergoor, over het viaduct richting Nekkeveld naar het keerpunt op de Arkerweg. De weersomstandigheden waren gunstig en Klaas H was erop gebrand zijn PR van vorig jaar te verbeteren. Net als Henk hadden ze zich de afgelopen maanden meer gericht op de 10 km afstand. In Nijkerk gingen de bekende snelle jongens uit de regio samen met zo’n 150 lopers van start. Al direct na de start werd de kopgroep gevormd en na het keerpunt waren ook de ereplaatsen al verdeeld. LGB’s ‘blanke Keniaan’ Klaas H liep wederom naar een PR van 16:57! en werd daarmee 1e in zijn categorie en 3e overall. Henk de Jong zat daar niet veel achter en werd in 18:05 3e. Henk zag het verschil met Klaas H groter worden maar liep maar 4 seconden minder snel dan zijn PR-tijd eerder dit jaar. Arjen Mink liep zonder al teveel trainingsarbeid een verdienstelijke 19:44, een tijd om zeker te vermelden. Jan Willem Nieboer liet met zijn tijd van 19:15 op de weg terug te zijn. Voor Fake was de 5km aan de andere kant van de Laak op dit moment de perfecte afstand. Hij werd 5e bij de 50-plussers in een nette 21:32. De andere ‘Abraham’, Jan Wielinga overtrof zijn verwachtingen met een tijd van 22:40. Maar 38 seconden daarvoor was reeds onze 60-plusser Peter de Graaf gefinisht. Hij werd hiermee 2e in zijn categorie en het lijkt erop dat hij met zijn prijzengeld een mooie aanvulling op z’n pensioen bij elkaar gaat lopen. Walter had wat moeite met de twee klimmetjes van het viaduct maar was met zijn 23:31 dik tevreden.