Persoonlijk succes op kerstloop Dronten

Posted by | december 18, 2016 | Hardlopen, Nieuws | No Comments

Op zaterdag 17 december 2016 was Loopgroep Bunschoten met twee lopers vertegenwoordigd op de kerstloop in Dronten. Henk en Walter gingen beide van start op de halve marathon. Henk om zijn nog dit jaar in Dordrecht gelopen persoonlijke record aan te vallen en Walter om zijn eerste halve marathon in 3 1/2 jaar te lopen. Het PR van Henk stond op 1:23:25 en hij voelde zich goed. Henk was voornemens aansluiting te vinden met een groepje maar was nog even bang om in een 10 km-groepje te belanden. De lopers op deze afstand gingen gelijk van start. Walter had 3 doelen, uitlopen, onder 2 uur en heel misschien onder de 1:55. Henk had profijt van zijn netwerk bij de snelle lopers en kon vanaf de start optrekken met een groepje met 1:22 als tijddoel. Hij had er baat bij en kon zo finishen in 1:22:04, een verbetering van bijna 4 seconden per kilometer. Walter ging als gebruikelijk in wedstrijden te hard van start, vond aansluiting met een 10 km-groepje en passeerde in 50 minuten de 10 km punt. Na 18 kilometer kreeg hij problemen maar finishte toch ruim binnen zijn doelstelling in 1:52:01.