Eemmeerloop, jaarlijks hoogtepunt!

Posted by | mei 14, 2017 | Hardlopen | No Comments

Het was zaterdag 13 mei 2017 weer genieten aan de boorden van de ‘Zuyderzee’. Aan de door zusterclub Quo Vadis uitstekend georganiseerde Eemmeerloop deden 7 equipes van LGB mee. Een loop van 50 km door 4 provincies welke door de deelnemers solo, duo of in estafette werd afgelegd. Natuurlijk werd er weer veel gesproken over het weer maar met 18 graden en wind ZW2-3 mocht er toch niet geklaagd worden. De grootste prestatie werd geleverd door Marius die de volledige ronde alleen liep in een tijd van 4:35:19 en daarmee als 8e finishte maar als 1e Spakenburger. Er waren 4 duo’s waarvan Hans en dochter Jeanique, ondanks enige problemen bij Jeanique, als 4e finishte in 3:58:54, ook dit was genoeg voor de snelste 100% Spakenburg bokaal. Problemen waren er ook bij de duo’s Henk en Peter en team SchMink(Walter en Arjen). Henk en Arjen lagen de eerste 25 km ruim binnen de twee uur af. Na de start bovenop de Stichtsebrug kreeg Peter echter in Eemnes problemen. Walter zag na 16 km op Eemdijk de man met de hamer. Beide heren liepen de afstand wel uit en finishte ruim 5 minuten van elkaar. Het duo De Bigaglis, Marie en Paulo, finishte in 4:44:25 en daarmee het snelste Spakenburgs echtpaar. Bij de estafettelopers 2 teams en LGB’er Bert met vier (bonus)zoons. Het team van Klaas, Jan, Jeroen, Jasper en Fake aasde ook op de snelste 100% Spakenburg prijs maar kreeg hierbij tegenstand van de blanke Kenianen. Nu is er maar 1 blanke Keniaan in Bunschoten en die liep niet toevallig in het geel van LGB. Met een tijd van 3:27:06 liepen deze ‘oudjes’ naar een keurige 5e plaats overall, 3e 40+ en 1e 100% Spakenburg. Team Hermanos, het team van Bert, liep naar een keurige tijd van 03:54:39. LGB2 bestaande uit Marco, Theo, Willem, Jan W. en Melchior had onderweg een ‘lekke band euh schoen’ maar mede door een eindsprint van Melchior werd er gefinisht in 04:04:29. LoopGroep Bunschoten had een sponsoractie gekoppeld aan deze loop. De opbrengst was voor een project in Peru waar clubgenoot Willem Vedder werkzaam is. Aan het eind van de avond kon een cheque van EUR 1.025,- worden uitgereikt.