Ben ik sterker dan ik denk?

Posted by | maart 05, 2015 | Hardlopen | No Comments

21 September was voor een aantal LGB lopers een test op weg naar Frankfurt en voor Fake een Doel tot een PR.Plannen vooraf waren dat Fake een Cordon Hazen had gemobiliseerd met de namen, Jasper Ritsema, Klaas Hille de Graaf en Opperhaas Jan Koelewijn. Deze 3 heren wilde hem assisteren om tot het ultieme te komen, sneller dan 1.36.51 sinds 2009.
Jonathan Goijert ging voor een PR en het liefst een 1.26 uur en Jan Wielinga ging voor het beoogde marathon tempo. De Dag zelf was qua temperatuur beter dan de Zaterdag waar het erg klam aanvoelde. Nu was het ± 18 graden maar lastige wind in de Polder richting 13 km punt. Al met al was een ieder dus goed gefocust.
In het kort was het Resultaat van Jonathan een DIK PR 1.26.21. ietwat teleurstelling waarneembaar maar richting Frankfurt een prima Opsteker.
Fake had voorafgaande aan de start zijn hazen nogmaals op het Hart gedrukt niet te hard te starten en vooral in het begin niet te veel krachten kwijt te willen raken. Opperhaas Jan had er een hele studie op losgelaten en samen met Jasper en Klaas Hille ging het Fake uitstekend af, onderweg werd er nog een PR op 15 km en 10 EM aan toegevoegd. Het motortje begon daarna ook te sputteren en redelijk vermoeid werd de Bunschotense Enclave met Supporters voorbij gelopen. Vanaf dat moment was de wind vol in de Rug en moest Opperhaas ook handelend optreden (Garmin werd van de Pols van Fake verwijderd) om de motor op gang te houden. Uiteindelijk kwam Fake binnen in 1.36.49 en net aan een PR van 2 seconden maar wel 5 jaar ouder. Alhoewel toen korte Jan aan de finish kwam zat Fake op de grond en leek hij wel 50 jaar ouder . Chapeau Fake voor je Prestatie, het is eens te meer weer gebleken dat je de Focus goed kan leggen en de druk ook aan kan.
Tijdens mijn loop was 1 ding belangrijk, een goed gevoel en lopen op de Frankfurt methode. D.w.z. 5 min per km en relax kunnen doorvoeren tot 15/16 km en dan nog eindsprintje trekken. Zou dan een tijd worden tussen de 1.40-1.45 uur. Uiteindelijk zou het net even anders lopen.
Bij de start een mooie plek bij het doek en vrij snel in een lekker ritme, dat ritme bleek bij de 1e km 4.45 min te zijn en dat eerst maar eens blijven lopen tot aan het 5 km punt al mijn km’s bleven onder de 4.50 min per km. De wind kreeg in de Polder vrij spel en mijn ritme bleef onaangetast goed. Met de wind in de rug wat langere pas en wind tegen korte pas. Met name het rottige klinkerstuk liep heel goed, daar heb ik normaal slechte ervaring maar daar liep ik vrij simpel een aantal (jongere) lopers voorbij die duidelijk al aan het aftakelen waren en er bijna net zo uitzagen als 50 plussers. Bij de 10 km bleek ik ruim onder de 50 min te zitten en was het lichaam prima in staat om zo door te gaan. Alleen maar inhalen was het nu en langzaam het tempo vanaf 13 km aan het opvoeren richting de Bunschotense enclave bij viaduct A1 (bedankt voor de Support). Dit traject van 13-17 km ging alles rond de 4.35 min per km en aankomend bij de enclave werd er door mijn Supporters water aangeboden maar afwijzend en 2 vingers in mijn Neus doorgelopen waarbij Theo nog opmerkte of ik wel goed wijs was. Nou nee dus want ondanks mijn plannen ging het daarna weer sneller. ☺
Ik bleek dit weekend beter dan te voren gedacht en vanaf 17 km ging het onder de 4.30 min verder en de laatste km 4.15 min bracht mij tot 1.38.54 waar ik zelf dacht marathon tempo 1.45 uur. Ben / Was dus Sterker dan van te voren gedacht en zeer tevreden. Benen wel moe maar zeker niet naar de klote gelopen en met vertrouwen gaan we de laatste trainingsweken in naar de Frankfurt marathon.

21 September was voor een aantal LGB lopers een test op weg naar Frankfurt en voor Fake een Doel tot een PR. Plannen vooraf waren dat Fake een Cordon Hazen had gemobiliseerd met de namen, Jasper Ritsema, Klaas Hille de Graaf en Opperhaas Jan Koelewijn. Deze 3 heren wilde hem assisteren om tot het ultieme te komen, sneller dan 1.36.51 sinds 2009.
Jonathan Goijert ging voor een PR en het liefst een 1.26 uur en Jan Wielinga ging voor het beoogde marathon tempo. De Dag zelf was qua temperatuur beter dan de Zaterdag waar het erg klam aanvoelde. Nu was het ± 18 graden maar lastige wind in de Polder richting 13 km punt. Al met al was een ieder dus goed gefocust.
In het kort was het Resultaat van Jonathan een DIK PR 1.26.21. ietwat teleurstelling waarneembaar maar richting Frankfurt een prima Opsteker.
Fake had voorafgaande aan de start zijn hazen nogmaals op het Hart gedrukt niet te hard te starten en vooral in het begin niet te veel krachten kwijt te willen raken. Opperhaas Jan had er een hele studie op losgelaten en samen met Jasper en Klaas Hille ging het Fake uitstekend af, onderweg werd er nog een PR op 15 km en 10 EM aan toegevoegd. Het motortje begon daarna ook te sputteren en redelijk vermoeid werd de Bunschotense Enclave met Supporters voorbij gelopen. Vanaf dat moment was de wind vol in de Rug en moest Opperhaas ook handelend optreden (Garmin werd van de Pols van Fake verwijderd) om de motor op gang te houden. Uiteindelijk kwam Fake binnen in 1.36.49 en net aan een PR van 2 seconden maar wel 5 jaar ouder. Alhoewel toen korte Jan aan de finish kwam zat Fake op de grond en leek hij wel 50 jaar ouder . Chapeau Fake voor je Prestatie, het is eens te meer weer gebleken dat je de Focus goed kan leggen en de druk ook aan kan.
Tijdens mijn loop was 1 ding belangrijk, een goed gevoel en lopen op de Frankfurt methode. D.w.z. 5 min per km en relax kunnen doorvoeren tot 15/16 km en dan nog eindsprintje trekken. Zou dan een tijd worden tussen de 1.40-1.45 uur. Uiteindelijk zou het net even anders lopen.
Bij de start een mooie plek bij het doek en vrij snel in een lekker ritme, dat ritme bleek bij de 1e km 4.45 min te zijn en dat eerst maar eens blijven lopen tot aan het 5 km punt al mijn km’s bleven onder de 4.50 min per km. De wind kreeg in de Polder vrij spel en mijn ritme bleef onaangetast goed. Met de wind in de rug wat langere pas en wind tegen korte pas. Met name het rottige klinkerstuk liep heel goed, daar heb ik normaal slechte ervaring maar daar liep ik vrij simpel een aantal (jongere) lopers voorbij die duidelijk al aan het aftakelen waren en er bijna net zo uitzagen als 50 plussers. Bij de 10 km bleek ik ruim onder de 50 min te zitten en was het lichaam prima in staat om zo door te gaan. Alleen maar inhalen was het nu en langzaam het tempo vanaf 13 km aan het opvoeren richting de Bunschotense enclave bij viaduct A1 (bedankt voor de Support). Dit traject van 13-17 km ging alles rond de 4.35 min per km en aankomend bij de enclave werd er door mijn Supporters water aangeboden maar afwijzend en 2 vingers in mijn Neus doorgelopen waarbij Theo nog opmerkte of ik wel goed wijs was. Nou nee dus want ondanks mijn plannen ging het daarna weer sneller. ☺
Ik bleek dit weekend beter dan te voren gedacht en vanaf 17 km ging het onder de 4.30 min verder en de laatste km 4.15 min bracht mij tot 1.38.54 waar ik zelf dacht marathon tempo 1.45 uur. Ben / Was dus Sterker dan van te voren gedacht en zeer tevreden. Benen wel moe maar zeker niet naar de klote gelopen en met vertrouwen gaan we de laatste trainingsweken in naar de Frankfurt marathon.