Jasper verrassend naar een 3e plaats en een nieuw PR bij de Snertloop in Nijkerk

Posted by | januari 13, 2019 | Hardlopen | No Comments

De Snertloop in Nijkerk in zo’n loopje waar nog weleens iets verrassends gebeurt. Zo ook de editie van 2019. Zes mannen uit Bunschoten verschenen aan de start, vier op de 5 km en twee op de 10 km. De 4 op de 5 km zouden elkaar ‘hazen’ naar mogelijk een nieuw persoonlijk record. Op de 5 kilometer gingen Hylke en Jasper er bij de start als ‘een haas’ vandoor en bleven de gehele wedstrijd in elkaars kielzog. In de laatste meters ging Jasper Hylke voorbij en finishte in een nieuw persoonlijk record van 18 minuten en 39 seconde. 7 hele secondes sneller en dat op je 41e! Goed voor een derde plaats bij de Heren35+. Ronald fungeerde als haas voor Wulphert maar waar Wulphert na 3 km nog iets over had, moest Ronald erkennen dat hij te snel van start was gegaan. Wulphert finishte in een nieuw pr van 19:49, Ronald 21 seconde later. Op de 10 km zouden Bert en z’n zoon Bryan gelijk oplopen. Bryan ging er bij de start vandoor maar moest gehinderd door een scheenbeenblessure toch in z’n vader zijn meerdere erkennen. Bert was tevreden met z’n 48:29.