Loopgroep Leusden

Nieuwe beginners loopgroepen!

1
1
Welkom op de website van Loopgroep Leusden

Hardloopcursus: trainen in een groep onder goede begeleiding!

Posted by | nieuws | No Comments

Op dinsdag 7 maart as. Start Loopgroep Leusden met een nieuwe loopcursus van 8 weken.
Doel van deze cursus is om de beginnende hardloper meer inzicht te geven en te laten ervaren wat het belang is van: trainingsopbouw, (goed) schoeisel, blessurepreventie en looptechniek. Door gezamenlijk te trainen ervaar je de kracht van het samen plezier beleven aan hardlopen.
In de trainingen die gegeven worden is veel aandacht voor oefeningen die buik, rug en de romp(strekking) trainen. Het behouden van een goede beweeglijkheid is voor een hardloper erg belangrijk en zorgt ervoor dat het lichaam ‘compleet’ getraind wordt waardoor kans op blessures kleiner zal zijn.
In de loopcursus van 8 weken zal er naast de gezamenlijke wekelijkse training ‘huiswerk’ meegegeven worden om hiernaast zelf 1-2 maal per week hard te lopen.
Na het volgen van de hardloopcursus is er de mogelijkheid te blijven trainen in de ‘vaste’ groepen die trainen op woensdag- en donderdagavond. Hiernaast is er de mogelijkheid om op woensdag 31 mei deel te nemen aan de Kidsrun/Dorpsloop Leusden wat wellicht een mooi sportief doel is om naar toe te trainen, de afstand van de Dorpsloop is 5 km. Informatie hierover is te vinden op: www.kidsrunleusden.nl
Lijkt het je leuk om samen met anderen en onder deskundige begeleiding te trainen geef je dan op via: www.loopgroepleusden.nl
De kosten voor deze cursus bedragen € 50,- (inclusief deelnemers T-shirt en kortingsbon van Runnersworld Amersfoort)
De trainingen worden gegeven vanaf de kantine van KC Antilopen/Lancyr Deelen, Bavoortseweg 27, 3833 BM Leusden en starten iedere dinsdagavond om 18.45 uur.

Inschrijving voor hardloopcursus gesloten!

Posted by | nieuws | No Comments

Dat hardlopen populair is wel duidelijk…
De inschrijving voor de hardloopcursus van Loopgroep Leusden op 6 september zit aan zijn maximum aantal inschrijvingen.
Wil je graag verdere informatie over de andere activiteiten van Loopgroep Leusden neem dan contact op
via paul3sports@gmail.com of tel. 06 – 128 62 514

Running4kids, hardlooptrainining voor kinderen uit groep 7&8!

Posted by | nieuws | No Comments

Op vrijdag 26 augustus vind de 1e hardlooptraining na de zomervakantie weer plaats speciaal voor kinderen uit groep 7&8.
Hieronder lees je de verdere informatie hierover…

Loopgroep Leusden heeft met Running4Kids haar een eigen jeugdgroep die nu bijna een jaar aan het trainen is!
Vanaf vrijdag 26 augustus starten de trainingen (weer) en is er ruimte voor groep 7 en 8 kinderen hiervoor zich in te schrijven.
In de trainingen wordt op speelse wijze hardgelopen d.m.v. van diverse loopvormen die zowel sprintend of meer op uithoudingsvermogen basis gedaan worden.

De trainingen worden gegeven door Paul Verkleij. Paul is een ervaren docent en hardlooptrainer die lesgeeft binnen het MBO Sport en Bewegen, cursussen verzorgt op hardloopgebied, atletiektrainer en conditietrainer is (en geweest) in diverse takken van sport (atletiek, tennis, hockey, triathlon en korfbal).

In de trainingen wordt er hiernaast gewerkt aan de coördinatie, ritme gevoel, kracht en behendigheid. De trainingen duren 1 uur en zijn als volgt opgebouwd:
1. Warming-up (kort)
2. Spelvormen
3. Kracht- en coördinatie oefeningen
4. Spelvorm(en)
5. Starts, sprint, looptechniek
6. Duurvermogen, d.m.v. spelvorm, intervalvorm of duurloop
7. Estafettes of andere wedstrijdvorm
De trainingen zijn ideaal voor spelsporters (voetbal, hockey, rugby, korfbal, tennis etc.), omdat er zowel op starten, hoge snelheid en duurvermogen getraind wordt.

De trainingen vinden plaats tot aan de kerstvakantie, hierna zal er een nieuwe planning opgesteld worden tot aan de zomervakantie!

ER IS PLAATS VOOR 15-18 KINDEREN IN EEN GROEP.

De trainingen worden gegeven bij KC Antilopen/Lancyr Deelen. Bavoorsteweg 27
De kosten voor deze trainingen tot aan de kerstvakantie bedragen € 50,- (inclusief t-shirt)
Voor inschrijving en/of verdere informatie kunt u mailen naar: Paul3sports@gmail.com en op de site www.loopgroepleusden.nl hierover meer lezen.