Spelregels

1) De deelnemer registreert zelf zijn/haar dagelijkse activiteit. Deelnemer verklaart dit eerlijk te doen en alleen in de race te blijven indien echt elke dag aan het minimum van de challenge (1609 meter  hardlopen in 1 training, of een alternatief) is voldaan. Een dag niet lopen (of sporten) en dan op een andere dag inhalen is niet geldig. Elke kalenderdag moet er getraind worden!

2) De verwachting is dat de 1609meter hardlopend wordt afgelegd. Dit mag in eigen tempo. Wandelpauzes zijn toegestaan maar deze meters tellen niet mee. Een stilstaande pauze (bijvoorbeeld voor het stoplicht) kan dus ook, zolang het maar als 1 training kan worden beschouwd. Verdeeld over de dag 4 keer een stuk van 400meter is dus niet de intentie. Stukje rennen om de bus te halen telt dus ook niet mee.

3) Er is geen maximum lengte voor een training, natuurlijk telt het ook als je verder dan 1609meter hebt gelopen. Maar de optelsom van elke dag kan het pittig maken : dus doseer je krachten zorgvuldig! Overdaad schaadt!

4) Nieuw in 2016 is dat je i.p.v. de 1609 mtr hardlopen als alternatief 30min. cardio mag doen (fietsen, zwemmen, crosstrainer, roeien worden goedgekeurd). Je schrijft dan in voor de elke dag sporten challenge  i.p.v. de hardloopchallenge.

5) De challenge is dit jaar gekoppeld aan een goed doel. Runnersworld Amersfoort organiseert de challenge, neemt de organisatiekosten voor haar rekening en zorgt voor een zeer goed gevulde prijzenpot. Van de deelnemers wordt een minimale inschrijfbijdrage gevraagd van €1 , meer mag natuurlijk ook. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Roparun. Het bedrag zal worden bekend gemaakt en overgedragen aan team 201 “Moveforhealth”.

6) De challenge eindigt op woensdag 28 december. De deelnemers bevestigen daarna zelf het voltooien van hun challenge d.m.v. het formulier welke 28 december wordt verstrekt. Op vrijdag 30 december vindt de prijsuitreiking plaats.

7) Elke deelnemer loopt en sport op eigen verantwoordelijkheid. Indien de challenge te zwaar blijkt te zijn, bijv. i.v.m. blessure risico , dient de deelnemer zelf zijn/haar grens te bewaken en tijdig te stoppen. De organisatie is niet aansprakelijk in deze. Neem geen risico!

8) Bij inschrijving vermeld je je e-mailadres. Deze zal door de organisatie gebruikt worden voor een nieuwsbrief. Hiervoor kan je ook makkelijk afmelden. Het e-mailadres zal aan geen enkele andere partij dan Runnersworld Amersfoort worden doorgegeven. Op verzoek kan na de challenge het mailadres bij Runnersworld weer worden verwijderd.